Indoor Curling

Indoor Curling is in Scandinavie en Japan is het al een echte rage: Curling op een gladde mat in plaats van op het ijs. Waarom dit zo populair is? Het is een gezellig, sociaal tijdverdrijf en iedereen kan het doen: jong en oud, iedereen kan er van genieten. Wie van sport en spel houdt zal zich hier uitstekend vermaken.

Indoor Curling kun je bij het Sportlandgoed combineren met onze ander Indoor activiteiten zoals Indoor Schieten, midgetgolf en Oud-Hollandse Spelen.

Zo kunnen wij voor jou een hele leuke dag of avond organiseren. Of het nou voor een familiefeest is maar ook voor een bedrijfsfeest. Iedereen heeft plezier bij ons Indoor programma.

Indoor Curling

Willen jullie graag vooraf eten dan kun je van de kaart bij Steak enZo kiezen of misschien wil je liever een stamppotbuffet of een BBQ?

En een Indoor programma met borrelen en hapjes is ook mogelijk. Wij helpen jou graag om een leuke avond te organiseren!

Indoor Curling tarieven:

  • Indoor Curling wordt gespeeld in teams.
  • Het minimum aantal personen is 4.
  • Het tarief is €32,00 per baan per uur.
  1. Indoor arrangement Curling en Steak enZo,  heerlijk van de kaart eten en gezellig Curlen. (prijzen op nacalculatie)
  2. Indoor Curling arrangement met BBQ (vanaf €19,95 per persoon, drankjes op nacalculatie, vanaf 10 personen)
  3. Curling arrangement met Buffet (vanaf €24,95 per persoon, drankjes op nacalculatie, vanaf 15 personen)
  4. Curling arrangement met Hapjes (vanaf €9,95 per persoon, drankjes op nacalculatie vanaf 8 personen)

 

Aanvulling

Wil je graag meer informatie of een vrijblijvende offerte voor jouw groep kun je bellen met 0591314654 of stuur een mail!

contact Formulier
Gewenste datum
Aantal personen

Spelregels

Afhankelijk van de groepssamenstelling wordt vooraf een team- en baanindeling gemaakt. Tevens wordt vastgelegd hoeveel ENDS er per ronde worden gespeeld.
Het spel wordt gespeeld met 2 teams. Elk team bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 4 personen. Je kan ook werken met een aflossingssysteem om steeds te wisselen van spelers en bv. met 20 tegen 20 te spelen. Allerlei variaties zijn mogelijk.

Scheidsrechter
Een team wat niet hoeft te spelen neemt de functie van scheidsrechter op zich. Op het beeldscherm staat aangegeven wie er als scheidsrechter fungeert. Een scheidsrechter neemt de curlingstenen weg die fout zijn gespeeld en houdt de puntentelling bij op het telbord.

Startveld
De speler moet steeds binnen de lijnen blijven met beide voeten op het moment dat de curlingsteen vertrekt. Het is aan het andere team om hierop te letten. Ook bij vaststelling van een overtreding is de steen ongeldig en wordt deze uit het spel genomen. De lijn in de richting van de cirkels verbonden met het startveld heeft enkel de functie om de speler te helpen de richting te bepalen.

Eerste Guardlijn
Elke curlingsteen moet volledig over deze lijn zijn en mag de lijn niet raken. Indien dit niet zo is moet de steen uit het spel worden genomen en is ongeldig.

Cirkels
Deze leveren punten op.

Achterste Guardlijn
Bij volledige overschrijding van deze lijn is de curlingsteen uit het spel en doet niet meer mee.

Spelverloop
Het gele team begint in de eerste END. De eerste curlingsteen van het gele team moet voldoen aan de voorwaarden hierboven De eerste steen van het blauwe team mag de eerst gegooide steen van geel niet raken. Als dit toch het geval is dan wordt de steen van het gele team op de originele plaats teruggezet en wordt de blauwe steen uit het spel genomen en is dus een verloren steen.

Het gele team schuift dan weer een steen en nu mag men alle andere curlingstenen raken. Dit geldt ook voor het blauwe team die de volgende steen weer gooit. Nadat alle stenen om beurten zijn gegooid worden de punten berekend.  Dan speelt men de volgende END en begint het blauwe team.

Naar gelang wat afgesproken is hoeveel ENDS men speelt begint men dus om beurten. De scheidsrechter geeft met het rode bordje aan hoeveel ENDS er zijn gespeeld en houdt de puntentelling bij op de zwarte bordjes. Na het spelen van alle ENDS vult men de uitslag op de computer in.

Ook bij gelijkspel krijgt men extra bonuspunten. Bij verlies krijgt men geen bonuspunten.
Veel plezier!!